КИЕВ
17:41
Брюссель
16:41
Москва
18:41
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Президент Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил

05 августа, 18:03  Политическая  Украина
Генерал-лейтенант Володимир Кравченко

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Сирського з посади командувача Об'єднаних сил і призначив на неї Володимира Кравченка.

Указом №577/2019 президент звільнив генерал-лейтенанта Сирського, а указом №579/2019 призначив генерал-лейтенанта Кравченка.


Однак Сирський не залишився без посади: його глава держави зробив командувачем Сухопутних військ Збройних сил України, звільнивши з цієї посади генерал-полковника Сергія Попка.


Володимир Кравченко очолював оперативне командування «Північ». У його відповідальності територія Житомирської, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Київ.


На початку травня 2019-го п'ятий президент Петро Порошенко призначив Олександра Сирського командувачем Об'єднаних сил. До Сирського обов'язки командувача ООС виконував Сергій Наєв. 


Нагадаємо, 30 квітня Порошенко оголосив про офіційне завершення формату Антитерористичної операції на території Донбасу і перехід до операції Об'єднаних сил. Таким чином на сході України розпочалася операція Об'єднаних сил на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом.

 

 

 

Джрело:Громадське

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу