КИЕВ
22:30
Брюссель
21:30
Москва
23:30
Четверг, 28 марта 2024

Новости



У Міністерстві тимчасово окупованих територій пропонують заборонити "гастролі" в РФ артистам і чиновникам

26 июля, 18:10  Политическая  Украина

На думку Георгія Туки, українським чиновникам слід їздити в РФ тільки в робочі відрядження.


Гастрольну діяльність в Росії необхідно заборонити не тільки українським артистам, але також більшості чиновників і політиків.

 

 

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає «Обозреватель». Він підтримав ініціативу лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука ухвалити закон про "співіснування з Росією".

 

"Погоджуюсь зі словами Вакарчука про невизначеність ситуації. Я цю ініціативу підтримую. І, повірте, гастрольна діяльність (артистів і музикантів. - Ред.) - питання не першого порядку. Вона становить, можливо, 1% від усієї величезної купи проблем. Мене набагато більше хвилює "гастрольна діяльність" пана Медведчука з його компанією ", - наголосив Тука.

 

На думку заступника міністра, українським чиновникам слід їздити в РФ тільки в робочі відрядження. "А крім можливих відряджень співробітників МЗС, більше я про такі відрядження українських чиновників ніколи не чув. Все інше - виключно самодіяльність", - уточнив він. Чиновник вважає, що після запровадження подібних правил необхідно передбачити і конкретну відповідальність за їхнє порушення.

 

"Якщо мова йде про фізичних осіб - обмеження політичної діяльності. Якщо мова йде про комерційні організації - накладення відповідних штрафів", - навів він приклад.

 

Що стосується обмежень на поїздки в Росію для звичайних громадян (на відпочинок, на заробітки, до родичів тощо), то, за словами Туки, це вже "справа Верховної Ради і великої суспільної дискусії". Раніше лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук запропонував ухвалити закон, який би регламентував відносини між Україною і Росією. На його думку, потрібно прописати конкретні "правила співіснування з державою-агресором, де чітко окреслити, що можна, а що - ні".

 

 

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу