КИЕВ
14:51
Брюссель
13:51
Москва
15:51
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Російський суд продовжив арешт третій групі українських військових моряків

17 июля, 16:04  Политическая  Украина
Атака росіян на українські ВМС

Лефортівський суд Москви продовжив арешт на три місяці третій групі моряків: Юрію Без'язичному, Юрію Будзило, Володимиру Лісовому, Богдану Небилиці, Євгену Семидоцькому, Андрію Ейдеру. Про це Громадському повідомив адвокат Айдер Азаматов.

Андрію Ейдеру продовжили до 26 жовтня. Усім іншим до 24-го.


Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчих ФСБ Росії.

Засідання проводили у закритому режимі. До суду приїхали родичі військовополонених. Моряки не відповідали на питання судді, які не стосувалися їх імені, дати народження та звання.


 

Захисники українців наполягали на тому, що вони є військовополоненими. У ході засідання адвокати заявили клопотання про долучення до матеріалів справи наказу Міжнародного трибуналу з морського права про негайне звільнення моряків та суден, докладу Уповноваженого верховного комісара ООН по правам людини та двох резолюцій ПАСЄ. Але суд відмовив у задоволенні даного клопотання.


 

Раніше суд у Москві продовжив арешт на три місяці представнику СБУ Андрію Драчу та п'ятьом морякам Михайлу Власюку, Богдану Головашу, Денису Гриценку, В'ячеславу Зінченку, Сергію Попову. Також продовжили арешт другій групі українців: представнику СБУ Василю Сороці та шістьом українським морякам Андрію Артеменку, Володимиру Варимезу, Владиславу Костишину, Олегу Мельничуку, Сергію Чулибі, Віктору Беспальченку.

 

Нагадаємо, 15 липня українських моряків включили до списку обміну полоненими.

 

9 липня російське слідство пред'явило обвинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

 

 

 

Джерело:Громадське

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу