КИЕВ
10:12
Брюссель
09:12
Москва
11:12
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Конституційний Суд сьогодні не винесе остаточного рішення щодо люстрації

04 июля, 14:34  Политическая  Украина
Конституційний Суд України

Рішення Конституційного суду України щодо конституційності закону "Про очищення влади" буде проміжним.

 

Про це написала у Facebook голова парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар.

 

 

 

"Ми зустрілися з головою Конституційного суду Наталею Шапталою. Донесли настрої, які є сьогодні у людей щодо можливого скасування декомунізації і люстрації. Ключове - розгляд цих питань буде по обіді, і, як нас запевнили, проміжним, без остаточного рішення. Оскільки частина суддів відсутня", - зазначила вона.


На переконання Сюмар, кожен такий проміжний розгляд потребує активної позиції громадськості. Адже, наголосила вона, люстрацію хочуть скасувати до формування нового уряду, "аби посадити туди люстрованих чиновників часів Януковича-Азарова".

 

"Це повернення Москви прямо на вулицю Грушевського. І це те, чого ми допустити не можемо", - підкреслила депутат.


Як повідомляв Укрінформ, у Києві під будівлею Конституційного суду України проходить акція протесту проти скасування закону про очищення влади. Активісти мають намір протестувати до завершення розгляду судом даного питання.


Велика палата КСУ розглядає у четвер, 4 липня, низку питань, зокрема, і продовження розгляду конституційних подань щодо статей закону "Про очищення влади" та "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".


Як повідомлялося, закон "Про очищення влади" набув чинності у жовтні 2014 року. Документ, зокрема, передбачає обмеження права для чиновників режиму експрезидента Януковича обіймати посади в органах державної влади впродовж 10 років.


Згодом до КСУ надійшло два подання від Верховного суду України та одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону про очищення влади. Суд об'єднав три подання в одне провадження.


Закон "Про засудження комуністичного та націонал соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" ухвалений у квітні 2015 року.

 

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу