КИЕВ
08:33
Брюссель
07:33
Москва
09:33
Пятница, 29 марта 2024

Новости



У партії «Слуга народу» відхрестилися від заяви Богдана про регіональну російську мову «для Донецька і Луганська»

02 июля, 13:04  Политическая  Украина
Глава Офісу президента Андрій Богдан

У президентській партії «Слуга народу» заявили, що пропозиція глави Офісу президента Андрія Богдана надати статус регіональної для російської мови на Донбасі є його особистою позицією і не відображує позицію партії.

 

 

 

 

 

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив представник президента в парламенті, другий номер списку «Слуги народу» Руслан Стефанчук.

 

 

«Я думаю, це однозначно варто трактувати як особисту позицію Андрія Богдана, оскільки вона не зовсім корелює з тим, що заявлено в програмі нашої партії. Для нас визначальним є положення статті 10 Конституції, згідно з якою, єдиною державною мовою є українська», - сказав він.

 

Нагадаємо, Богдан запропонував надати «Донецьку і Луганську» російську мову як регіональну «за умови, що після цього вони - територія України». Водночас державну він пропонує залишити одну - українську.

 

Раніше співвласник групи «Квартал 95» Борис Шефір заявив, що як працівник телекіноіндустрії чекає від президента Володимира Зеленського, свого ексбізнес-партнера, скасування мовного закону та зменшення мовних квот.

 

Сам Зеленський заявив, що після вступу на посаду президента ретельно проаналізує ухвалений парламентом закон про українську мову на предмет дотримання конституційних прав та інтересів громадян України.

 

25 квітня Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

 

 

 

 

Джерело:Громадське

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу