КИЕВ
07:30
Брюссель
06:30
Москва
08:30
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Жителям Донбасу почали видавати російські паспорти

14 июня, 12:14  Политическая  Украина
Паспортизація жителів окупованих територій

Жителям так званих "ЛНР" і "ДНР" почали видавати паспорти РФ. Наразі готові 1,2 тисячі документів, які Росія незаконно роздає на Донбасі.

 Загалом на розгляд російської сторони начебто поступили близько 12 тисяч заявок на отримання документа. Про це з посиланням на власні джерела в МВС РФ пише РБК.



Процес отримання російських паспортів організований на двох тимчасових пунктах пропуску на українсько-російському кордоні.


Водночас, ЗМІ проросійських окупантів повідомляють, що за російськими паспортами у Покровськ, що у Ростовській області, 14 червня вирушили 34 жителі Донецької області. У так званій "ДНР" також заявляють, що документи на оформлення паспортів РФ подали 8 тисяч жителів регіону.


Зазначимо, що жителів Донбасу неодноразово попереджали: в Україні знатимуть, хто отримав паспорти РФ. Держава без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають документ у незаконний спосіб.


Так, жителі окупованих територій, які погодились отримати паспорт Росії, можуть втратити громадянство України. Таких осіб пропонують позбавляти українського і закордонного паспортів.

 

 

Джерело: 24 Канал

 



 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу