КИЕВ
03:35
Брюссель
02:35
Москва
04:35
Пятница, 29 марта 2024

Новости



У діях співробітників виправної колонії в Одесі, де вчора стався бунт, є ознаки службової недбалості – Державне бюро розслідувань

28 мая, 11:03  Политическая  Украина
Виправна колонія в Одесі

За попередньою інформацією, причиною бунту в одеській колонії №51 стали неналежні умови тримання засуджених і дуже низька якість продуктів харчування, зазначили в Державному бюро розслідувань.


Дії співробітників одеської колонії №51, де засуджені вчора влаштували бунт, розслідують за ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). Про це 27 травня поінформували в Держбюро розслідувань.


"Слідчі... розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості працівників державної установи "Південна виправна колонія №51" у місті Одесі. За попередньою інформацією, причиною бунту стали неналежні умови утримання засуджених та жахлива якість продуктів харчування", - ідеться в повідомленні.

 

У ДБР стверджують, що про проблеми "неодноразово повідомлялося адміністрації колонії, проте жодної реакції для покращення їхнього проживання утримувані не побачили".

 

"Такі дії призвели до того, що на території колонії відбувся бунт засуджених, у результаті якого розпочалася пожежа. Вогнем було пошкоджено будівлю установи виконання покарань, пожежну техніку та інше майно", - зазначили в бюро.


 

Бунт в одеській колонії відбувся 27 травня. Четверо співробітників установи постраждали та були госпіталізовані.

 

Заступник начальника Південного регіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України Наталія Білак повідомила, що серед в'язнів немає постраждалих. Засуджені стверджують зворотне, за їхніми словами, бунт стався через погані умови тримання.


Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 392 (дії, які дезорганізовують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.


Перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що засуджені спробували захопити адміністративну будівлю колонії і влаштували підпал за вказівкою "злодіїв у законі".


Джерело: Гордон

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу