КИЕВ
14:14
Брюссель
13:14
Москва
15:14
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



У Верховній Раді визначилися з датою розгляду відставки уряду

27 мая, 13:42  Политическая  Украина
Кабінет Міністрів

Верховна Рада України планує 30 травня розглянути питання про відставку Кабінету міністрів, повідомив спікер Андрій Парубій на погоджувальній раді лідерів фракцій і голів комітетів парламенту 27 травня.

 

Спікер нагадав, що згідно із законодавством, парламент мав десять днів для розгляду цього питання. «Ми входимо в ці 10 днів на цьому пленарному тижні», - сказав він.

 

Парубій доручив комітетові з питань правової політики розглянути 29 травня на засіданні це питання, щоб Верховна Рада наступного дня змогла ухвалити рішення.


20 травня Гройсман заявив про свою відставку з посади прем'єр-міністра України. Це сталося після того, як новообраний президент Володимир Зеленський у своїй інавгураційній промові закликав уряд до відставки.

 

24 травня голова прес-служби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк повідомила, що в парламенті зареєстрували відповідну заяву голови уряду.

 

Пізніше Володимир Гройсман заявив, що не планує об'єднуватися з іншими партіями для участі в парламентських виборах, а хоче створити власну політичну силу.

 

Джерело: Радіо Свобода

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу