КИЕВ
09:35
Брюссель
08:35
Москва
10:35
Вторник, 19 марта 2024

Новости



НБУ оскаржив два рішення суду щодо скасування націоналізації «ПриватБанку»

24 мая, 13:40  Политическая  Украина

На сьогодні ці рішення не мають жодних правових наслідків.

 

Національний банк України оскаржив два рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність націоналізації «ПриватБанку».

 

Як повідомила прес-служба НБУ, регулятор подав апеляційні скарги на рішення суду від 18 квітня: про скасування рішення про виведення банку з ринку за участю держави, а також про скасування рішення комісії НБУ щодо переліку пов'язаних осіб банку. «На сьогодні зазначені судові рішення не вступили в законну силу і не мають ніяких правових наслідків», - наголосили в НБУ. Довідка УНІАН. Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

 

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про націоналізацію «ПриватБанку», а також рішення НБУ про перелік пов'язаних осіб фінустанови, що стало основою для конвертації зобов'язань перед ними в акції. Міжнародні партнери України, включаючи Міжнародний валютний фонд, Представництво Євросоюзу, Європейський банк реконструкції і розвитку, Світовий банк і посольство США виступили із заявами про підтримку націоналізації «ПриватБанку».

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу