КИЕВ
02:14
Брюссель
01:14
Москва
03:14
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Сергій Лещенко говорить, що його позбавлять мандату 24 травня

23 мая, 16:17  Политическая  Украина

Народний депутат Сергій Лещенко стверджує, що на зборах депутатів фракції «Блоку Петра Порошенка», які відбудуться 24 травня, його планують позбавити мандата.


Про це він сказав журналістам перед допитом у Генпрокуратурі 23 травня, передає кореспондент Громадського.

 

За словами депутата, таким чином Генпрокуратура зможе розпочати проти нього активні слідчі дії, оскільки тоді він буде позбавлений депутатської недоторканності.

 

Напередодні, депутати Лещенко, Найєм та Заліщук оголосили про вихід з фракції БПП.

 

Нагадаємо, 13 травня 2019 року Лещенко заявив, що генпрокурор Юрій Луценко дезінформував особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані. Він також продемонстрував документ, який, за його словами, передало оточення Луценка адвокату президента США Дональда Трампа.


Згодом Луценко заявив, що Сергія Лещенка викличуть у Генпрокуратуру, і там, ймовірно, вручать йому підозру за розголошення даних досудового слідства в його публікації про так звану «чорну бухгалтерію» партії президента-втікача Віктора Януковича. Луценко додав, що підозри ще немає, але «очевидно, що вона буде». Крім того, він назвав Лещенка «скунсом».

 

Після цього Лещенко запевнив, що піде на допит до Генеральної прокуратури і наголосив, що парламент повинен зняти з нього недоторканність.

 

Згодом САП порушила справу проти Лещенка «за фактом можливого отримання хабара» через квартиру в центрі Києва, яку депутат купив майже 3 роки тому.

 

 

Джерело: Громадське

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу