КИЕВ
15:37
Брюссель
14:37
Москва
16:37
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Вакарчук заявляє, що партія "Голос" братиме участь у виборах до Ради, і вимагає змінити виборчу систему

20 мая, 15:52  Политическая  Украина

Лідер політичної партії "Голос", музикант Святослав Вакарчук заявляє, що очолювана ним політсила братиме участь у найближчих виборах до Верховної Ради України, і вимагає змінити виборчу систему перед виборами на пропорційну та з відкритими списками.

 

"Партія "Голос" братиме участь у найближчих виборах до Верховної Ради, хоч би коли вони відбулися", - наводить слова Вакарчука прес-служба партії "Голос" в понеділок.

 

Партія "Голос" вважає, йдеться в інформації, що Україні потрібна пропорційна виборча система з відкритими списками, адже для нової політики, вільної від корупції, потрібне нове виборче законодавство.

 

"...перевибори за старими правилами - це продовження старої політики під контролем олігархічних еліт. Це продовження старої корупції. Під час таких виборів місця в партійних списках продають, виборця зневажають, а в мажоритарних округах панує підкуп і тиск адмінресурсу", - пояснив недоліки лідер партії.

 

Як наслідок, наголосив Вакарчук, "ми маємо замінити стару виборчу систему, яка залишилася нам у спадок ще з часів (екс-президента України Віктора - ІФ) Януковича".

 

"Нова виборча система - це підзвітність кожного депутата перед виборцями. Це неможливість провести до Верховної Ради представників партії, що втратила репутацію і довіру. Це інтереси виборця над інтересами політиків. Саме такою має бути нова політика", - сказав він.

 

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу