КИЕВ
01:27
Брюссель
00:27
Москва
02:27
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Святослав Вакарчук оголосив, що йде в політику, та презентував партію

16 мая, 11:31  Политическая  Украина

Лідер гурту «Океан Ельзи Святослав Вакарчук представив свою партію «Голос» та повідомив про намір йти з нею на парламентські вибори, що відбудуться восени 2019 року.

 

Про це повідомляє BBC.

 

Зазначається, що списки новоствореної партії будуть формуватися після відкритого обговорення на її першому зїзді. Наразі відомо, що до команди Вакарчука увійшли: колишня заступниця міністра економіки Юлія Клименко; колишній голова управління Transparency International Україна Ярослав Юрчишин; доктор та кардіохірург Юрій Соколов;командир роти, яка захищала Донецький аеропорт, Андрій Шараскін;громадська активістка та волонтерка, виконувачка обовязків голови Одеської ОДА у 2016-2017 роках Соломія Бобровська.

 

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Вакарчук формує власну політичну силу і планує взяти участь у майбутніх виборах до Верховної Ради.

 

Раніше Вакарчук спростував інформацію про те, що він очолить партію Петра Порошенка на виборах в Раду.

 

28 січня лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук офіційно заявив, що не братиме участі у виборах президента навесні 2019 року. Після чого кандидат у президенти від партії «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Садовий нагадав Вакарчуку, що готовий з ним об'єднатися на парламентських виборах.

 

У жовтні 2018 року Вакарчук заявляв, що його не цікавить посада президента. Натомість він «зацікавлений у змінах у країні».

 

Джерело: Громадське

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу