КИЕВ
02:43
Брюссель
01:43
Москва
03:43
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



У Національній поліції відкрили уже шість справ щодо порушень виборчого процесу

20 июня, 16:38  Политическая  Украина
Олександр Фацевич

Три з них пов'язані з порушенням виборчого законодавства і три з проведенням виборів. Крім того для відпрацювання алгоритму дій під час забезпечення публічної безпеки на виборах найближчим часом у всіх територіальних підрозділах Національної поліції пройдуть навчання.


 

Про це сьогодні, 20 червня, повідомив заступник голови Національної поліції ? керівник патрульної поліції Олександр Фацевич під час відеоселекторної наради, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу НПУ.


У нараді взяли участь керівники підрозділів превентивної діяльності Національної поліції та територіальних підрозділів, а також керівники Департаменту патрульної поліції.


За словами заступника голови Нацполіції, з початку виборчої кампанії до поліції надійшло 203 повідомлення про порушення. Серед них найчисельніші це підкуп виборців - 50 фактів та порушення встановлених правил агітації - 111 фактів.


За інформацією з цих повідомлень слідчі поліції відкрили 6 кримінальних проваджень. Крім того, поліцейські склали сім протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.


"Перевірка за кожним фактом порушення має бути терміновою, невідкладною, аполітичною та принциповою",- наголосив Олександр Фацевич.


Він також підкреслив важливість взаємодії поліції з органами місцевого самоврядування та іншими територіальними підрозділами з метою оперативного реагування на можливі небезпечні ситуації.


Так, задля налагодження координації дій правоохоронців, у всіх регіонах країни відбудуться спільні тактико-спеціальні навчання націлені на відпрацювання дій правоохоронців під час виборчого процесу.


"Такі навчання дадуть можливість відпрацювати та скоординувати дії правоохоронців під час виконання службових обов'язків та забезпечити правопорядок на виборчих перегонах", - зазначив заступник голови Національної поліції.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу