КИЕВ
11:25
Брюссель
10:25
Москва
12:25
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



В Росії "пригрозили" війною

10 апреля, 17:11  Политическая  Украина

Зараз українські кораблі не ходять через Керченську протоку, проте в Раді Федерації пригрозили серйозними військовими наслідками, якщо ВМС України знову там спробують пройти. Про це йдеться в заяві Ради Федерації РФ.


Російські політики впевнені, що українські кораблі порушили правила судноплавства в Керченській протоці в листопаді минулого року, що обернулося поки тільки локальним військовим зіткненням."Проходження українських кораблів через Керченську протоку - це не питання співвідношення сил або присутності НАТО в Чорноморському регіоні, а виключно проблема дотримання українською стороною встановлених процедур, які їй добре відомі і успішно використовувалися нею до листопада 2018 року. Спроби України діяти в обхід цих процедур несуть у собі ризики виникнення військового конфлікту між Україною і Російською Федерацією, в який може бути втягнуте і НАТО", - йдеться в заяві РФ.


Також в Радфед розкритикували посилення військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні на підтримку Грузії і України, які постраждали від російської агресії.


Джерело: Сегодня

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу