КИЕВ
11:12
Брюссель
10:12
Москва
12:12
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Технологія абсурдизації реальності давно «обкатана» в Російській Федерації – Подорожній

05 апреля, 17:50  Политическая  Украина

Такі шоу, як аналіз «аналізів», стають топ-темами і відволікають увагу суспільства від важливих питань. Технологія абсурдизації реальності давно «обкатана» в наших північних сусідів, однак навіть якщо змістовні дебати не відбудуться, суспільство вже мало змогу побачити, хто з кандидатів є хто.

 
Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив експерт ГО «Український Центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній, повідомляє прес-служба.


«Мене як громадянина мало цікавлять результати аналізів. Мені більше цікаво, що буде на зустрічі Президента України з Ангелою Меркель наступного тижня або чи успішно пройшли випробування нових українських ракет. Однак виборці обговорюють топ-тему - аналізи. Мене насправді не дивує, що результати аналізів одного з кандидатів ми можемо побачити лише в понеділок. Іде звичне для шоу затягування», - говорить Юрій Подорожній.


Політолог вважає, що це звична технологія для лідера першого туру.


«Поки системні кандидати змагалися між собою програмами, Зеленський відсиджувався у своєму шоу. І зараз його штаб намагається втягнути в шоу всю країну. Це технологія ?обкатана? ще в РФ - задурити людям голову, щоб обговорювали якісь абсурдні речі, а не те, що справді важливо», - зазначає політолог.


Водночас експерт наголошує, що в Україні, на відміну від Росії, є щеплення від абсурдизації.


«Чому суспільство вимагає дебатів? Бо хоче розуміти, хто насправді такий Зеленський. Хто такий Порошенко, всі мали змогу спостерігати останні 5 років. А ось позиції Зеленського щодо ключових питань, за які відповідає Президент, громадянам справді цікаві. Мені здається, що суспільство вже примусило кандидатів до дебатів. Навіть у такому шоу, яке ми бачимо, вже можна зрозуміти, хто є хто і куди рухається», - каже Юрій Подорожній.


Політолог наголосив, що перед першим туром інформаційно утримували тему «брудної кампанії», однак організаційно вибори пройшло на рівні демократичних країн.


«Перед першим туром нас лякали фальсифікаціями, підкупами, ?сітками?, брудними виборами. Нас лякали Майданом. Цього всього не було. І міжнародна спільнота, і громадяни, і кандидати, які програли, визнали вибори легітимними. Коли таке було востаннє, що ніхто не намагається оскаржувати результати? І навіть міністр МВС у день виборів визнав, що голосування пройшло без системних порушень, які могли б вплинути на результат. Щоправда, перед цим він отримав жовту картку від G7 за намагання втрутився у вибори. Але разом із тим вибори пройшли чесно, і ця тема закрита. Тепер увагу суспільство намагаються відволікти штучно створеним шоу», - наголошує політолог.


За словами Юрія Подорожнього, попри розрив, який був у першому турі, до другого туру результати обнуляються.


«На виборчих дільницях значна частина громадян узяли участь в опитуванні й сказали, що вони дивляться продукт ?95 кварталу?. Однак у першому турі Зеленський уже програв, не набравши 50%. І далі розрив між кандидатами буде зменшуватися. А хто виграє - дізнаємося 21 квітня, коли після дебатів чи того, що буде замість них, люди зроблять остаточний вибір», - говорить експерт.


Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу