КИЕВ
11:16
Брюссель
10:16
Москва
12:16
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Спекуляції щодо дебатів коштуватимуть Зеленському втрати голосів – Рейтерович

05 апреля, 14:05  Политическая  Украина

Від дебатів про дебати замість фахової дискусії, «в довгу» більше програє Зеленський.


Його шанси на перемогу в другому турі від цього зменшуються, а отримати хороший результат на парламентських навряд чи вийде.

 

 
Про це заявив в ефірі телеканалу «Наш» керівник політико-правових програм ГО «Український Центр суспільного розвитку» Ігор Рейтерович, повідомляє прес-служба.

 
«Ініціатива щодо проведення дебатів була за чинним президентом, після ролика Зеленського Порошенко оперативно відреагував, м'яч зараз знову на полі команди Зеленського. Але те, що там почали говорити про якісь додаткові умови, які треба виконати, і те, що досі ми від їхнього штабу не почули конкретної заяви, що вони братимуть участь у дебатах, свідчить, що така гра у пінг-понг триватиме і далі, і, найімовірніше, у нас просто будуть дебати про дебати», - каже Ігор Рейтерович.

 
Експерт наголосив, що, згідно з результатами соцдосліджень, 75% українців виступають за дебати.


«Я взагалі вважаю неприйнятною будь-яку мову ультиматумів. І мені, як і значній частині громадян, прикро, що один із кандидатів переходить на таку мову і починає висувати якийсь список вимог замість фахової публічної дискусії. Дані соціологічних досліджень підтверджують, що на сьогодні потреба в таких дебатах у другому турі є», - говорить Ігор Рейтерович.


На думку політолога, можливість проведення дебатів на стадіоні викликає багато питань стосовно гарантування безпеки передусім для громадян.


«Із заяви про стадіон я не зрозумів, за яким принципом туди допускатимуть громадян? Ми почули заяву Національної поліції, що вона готова гарантувати безпеку, як це робить під час спортивних заходів. Та все одно бійки між фанатами - не рідкість. Група із 20-30 осіб здатна влаштувати провокації, і, зважаючи на високий градус політичного протистояння, це викликає занепокоєння», - каже експерт.


Політолог наголосив, що таке витіювате ухилення від дебатів і намагання змістити акценти грають проти Зеленського.


«Думаю, більше від цього програє Зеленський, бо він про це багато говорить, але на дебати йти не хоче. До того ж, «ЗеКоманді» буде вкрай складно отримати високий результат на парламентських виборах. Адже зараз він утрачає ініціативу, і після президентських виборів за будь-якого результату навряд чи можна розраховувати на те, що депутати «перебігатимуть» із фракцій у фракцію. Бо в нас спарені вибори, команди збережені і кожен розраховує на реванш на парламентських виборах», - говорить Ігор Рейтерович.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу