КИЕВ
09:27
Брюссель
08:27
Москва
10:27
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Как местные бюрократы умеют жить по своим законам

14 августа, 15:00  Политическая  Украина

Українці з кожним роком усе більше втрачають довіру до влади.

Усі головні інституції - від Уряду і парламенту до судів і місцевих чиновників - викликають здебільшого роздратування від невиправданих сподівань.

Як свідчать результати регулярних соціологічних опитувань, баланс недовіри колосальний - 65-75% зі знаком мінус, і це невдоволення постійно зростає.

 

 
Чому я про це згадала? Від некомпетенції та сваволі чиновників страждають не тільки звичайні громадяни, а й бізнес. Особливо той, який хоче працювати чесно і за правилами.

 
Лише кілька днів тому чиновники столичної влади на прес-конференції хвалилися здобутками Реформи зовнішньої реклами. Мовляв, робимо все для зручності та безпеки киян, для того аби столиця мала нормальний, упорядкований вигляд. І справді, влада разом із бізнесом і громадою домовилися про єдині Правила і Схему розміщення рекламних конструкцій у столиці. Діалог був не простий, але все ж таки успішний. Оператори пішли на поступки і додаткові витрати для загального блага. Від початку року зміни почали впроваджувати - і на міських вулицях з'явилися нові сучасні конструкції, передусім завдяки операторам, які інвестували в оновлення парку конструкцій власні кошти. Все нібито йшло за планом...

 
Однак виявилося, що Схеми і Правила не для всіх є дорожньою картою до виконання. Нещодавно Печерська райдержадміністрація спільно з Департаментом благоустрою у своєму районі самовільно демонтували дві нові конструкції, в результаті чого оператор зазнав збитків у понад 100 тис. грн. Це було не просто свавілля і нахабство місцевих чиновників - ці дії були НЕЗАКОННІ, адже порушували всі чинні норми і домовленості. Йдеться не просто про порушення обіцянок, - прибрали НОВІ конструкції, які розміщені відповідно до нових Правил і Схеми. І це на тлі низки сюжетів на національних телеканалах, де міський голова Києва і його заступники розповідають про переваги Реформи для міста і киян? То, виходить, мер не контролює підлеглих, чи права рука просто не відає, що робить ліва? Асоціація вирішила сама запитати про це у Віталія Кличка. На адресу мера ми надіслали лист, де детально описали інцидент, і вимагаємо відновити справедливість. Хиткий баланс у співпраці між бізнесом і владою вдалося встановити завдяки непростому діалогу. Тепер печерські чиновники руйнують головне - віру в те, що можна працювати відкрито і чесно, без страху фінансових утрат через свавілля місцевих держслужбовців.

 


Після успішного старту Реформи нас знову повертають у минуле, де реальна ситуація з бізнес-кліматом у столиці залежить від «его» чи інших інтересів місцевих клерків. Мер мусить оперативно втрутитись і в чесний спосіб розв'язати конфлікт. Якщо бізнес цього не відчує - довіру повернути буде непросто. А від довіри залежатиме подальша інвестиційна привабливість столиці та успішність завершення Реформи.

Автор: Оксана Поліщук
Джерело: blog.liga

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу