КИЕВ
06:11
Брюссель
05:11
Москва
07:11
Суббота, 11 мая 2024

Новости



До Верховної Ради потраплять ідеологічні партії з чіткою стратегією, – експерт

26 декабря, 15:00  Политическая  Украина

Місцеві вибори показали, що відродження України починається з територіальних громад. Українці проголосували не за партійні бренди, а за авторитетних місцевих лідерів - тих, хто зробить їм дороги, лікарні і школи.

Насправді це успіх усього суспільства, aдже громадяни починають більше усвідомлювати важливість свого вибору і особисту відповідальність хоча б за місцеву владу.

Так політолог Петро Жук прокоментував «ЧАС.UA» попередні результати виборів до об'єднаних територіальних громад 24 грудня, згідно з якими список переможців очолили   «Батьківщина», БПП «Солідарність» та «Аграрна партія».

«У різних партіях різне співвідношення між авторитетом загальнонаціонального лідера  і реальною структурою на місцях. Зараз велика перспектива у тих партій, де є дієві регіональні організації», - зазначив Петро Жук. 

За словами політолога, перемогу на виборах отримали політсили, досить помірковані за своїми ідеями.

«Звичайно, до парламентських виборів ще далеко, і ситуація за два роки може змінитися. Однак, уже кілька хвиль місцевих виборів звертаю увагу на результати Аграрної партії, вони весь час зростають. Це партія ідеологічна і у неї є всі шанси пройти до наступного парламенту. Чого не можу сказати про «ситуаційні» партії, які виникли внаслідок дискредитації старих парламентських партій. Той же «Наш край» не є ідеологічною партією - гарна назва, але немає конкретної, виразної програми», - пояснив Петро Жук.

Політична карта України вже почала зазнавати змін.

На передній план виходитимуть саме ідеологічні партії з чіткою і близькою людям програмою дій,  - наголосив експерт.

«При цьому, на мою думку, «старі» парламентські політсили зроблять переорієнтацію, ребрендінг.

Серед нових партій викристалізуються ідеологічні партії, які мають стратегію, які чітко покажуть, якою вони бачать Україну і що дадуть людям», - прогнозує Петро Жук.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу