КИЕВ
10:54
Брюссель
09:54
Москва
11:54
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Влада знову взялася за зміцнення президентської вертикалі – Віталій Скоцик

10 ноября, 08:00  Политическая  Украина

Влада докладає всіх зусиль для зміцнення президентської вертикалі на місцях, боячись втратити адміністративні важелі впливу на виборах та контроль над ресурсами громад.

 

Таку думку висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в ефірі програми «Велике інтерв'ю» з Юлією Литвиненко на телеканалі NewsOne. Він, зокрема, прокоментував ухвалення в цілому законопроекту №7126, який вносить зміни до деяких законів щодо проходження державної служби.

 

«Цей закон фактично реставрує механізми ручного управління обласними та районними держадміністраціями. Бо за законопроектом, право призначати голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників від комісій переходить до Президента України. І це має відбуватися без будь-якого конкурсу», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

На його думку, такий хід влади пов'язаний із тим, що вона хоче посилити адмінресурс в умовах наближення виборів за пропорційною системою.

 

«Учора парламент ухвалив у першому читанні Виборчий кодекс, який впроваджує пропорційну систему виборів. І у багатьох нардепів розпач - вони не вірили, що це відбудеться. А сьогодні прийнято закон, що посилює вертикаль Президента. Отже, влада в такий спосіб готується до майбутніх виборів за пропорційною системою. Буде спроба замістити неіснуючі структури партії влади на місцях адміністративною вертикаллю. Це сигнал для інших партій, що треба готуватися до виборів за пропорційною системою у жорстких умовах. Для партій-фейків це буде дуже складно», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

Разом з тим, політик переконаний, що в Україні поступово набиратимуть ваги ідеологічні партії, що мають розбудовану регіональну структуру.  

 

«Вибори відсіюватимуть партії-фейки і олігархічні проекти, які вже не мають реальної підтримки. У підсумку відбудеться повна реструктуризація політичної системи України», - прогнозує Віталій Скоцик.

 

Нагадаємо, на перших місцевих виборах у 143 ОТГ 18 грудня 2016 року вона здобула 3 місце за кількістю обраних депутатів. Загалом у виборах брали участь 42 партії. На перших місцевих виборах у 47 ОТГ 30 квітня 2017 року Аграрна партія знову посіла 3 місце із 37 партій, що брали участь у виборах. Вибори до 201 ОТГ 29 жовтня підтвердили лідерство Аграрної партії, що впевнено закріпилася на третьому місці серед 50 партій-учасниць.  

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу