КИЕВ
11:49
Брюссель
10:49
Москва
12:49
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Податкові новації уряду довели підприємців до відчаю - Скоцик

27 июля, 08:23  Политическая  Украина

Через проблеми з податковими, зокрема: реєстрацією податкових накладних та розрахунків коригування у Електронний реєстр податкових накладних (ЕРПН), підприємці та бухгалтери 26 липня пікетували державні установи України. Масові протести відбулися у Києві під Кабміном, а також у Миколаївській області біля адміністративної будівлі Головного управління ДФС, де фермер-підприємець ініціював пікет погрожуючи спаленням техніки та шин.

 

«Тисячі платників податків, які наповнюють бюджет стикнулися із проблемами з реєстрацією податкових накладних або розрахунків коригування у ЕРПН. «Привидів» для цього недосконала система дає достатньо. Експерти ставлять під сумнів навіть самі критерії ризикованості, що використовуються. У самій ДФС на масові прояви невдоволення платників податків щодо роботи системи моніторингу спочатку відреагували доволі очікувано: це, мовляв, масова дискредитація роботи електронної процедури виявлення зловживань в системі ПДВ зокрема та Державної фіскальної служби України загалом. Але ж Міністерство фінансів офіційно визнало, що негативні наслідки є і вони починають активно проявлятися. Зараз необхідно оперативно ліквідувати недоліки в роботі системи» - пояснює ситуацію економіст, лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Водночас, за словами в.о. голови Миколаївської регіональної партійної організації Аграрної партії Анатолія Гасюка, який став свідком пікету фермера на Миколаївщині, наразі підприємці доведені до відчаю через податкові «перепони» в реєстрації накладних. Це не поодинокі випадки. Це система.

 

 «Податкова інспекція блокує податкові накладні просто так, без усяких на те причин, а потім до вияснення обставин затримують кошти - а це 20% відсотків ПДВ, тобто податковий кредит, який не повертається і кошти з якого не пускають в обіг. Слід говорити, наскільки важливі обігові кошти, зокрема, для фермера в Україні під час жнив?» - задається питанням Анатолій Гасюк.

 

Також він виказав припущення, що наразі в фіскальній службі задіяна корупційна схема, корінь якої криється саме в блокуванні податкових накладних по всій Україні.

 

 

«Робиться ставка на те, що після відмови реєстрації податкової накладної люди будуть бігти домовлятися «по-братськи», простіше кажучи - давати хабара», - говорить Анатолій Гасюк.

 

Як зазначив Віталій Скоцик, Фіскальна служба залишається по відношенню до представників бізнесу каральним органом. Підприємці-фермери у розпал жнив вимушені знову витрачати час на доведення податківцям своєї очевидної невинуватості, замість того щоб жнивувати.

 

Нагадаємо, з 1 липня 2017 року в повноцінному режимі почала працювати система моніторингу оцінки ризиків, що дає можливість призупинення реєстрації ризикових податкових накладних, яка до того функціонувала в тестовому режимі.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу