КИЕВ
02:27
Брюссель
01:27
Москва
03:27
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Майбутнє відносин між США та Україною в наших руках – Віталій Скоцик

12 июня, 14:32  Политическая  Украина

Поява Дональда Трампа на посту президента США є символом радикальних змін не тільки для Америки, але і для решти світу. Україна повинна розглядати цей період з точки зору нових можливостей для співпраці зі США і втілити їх, поборовши корупцію та подвійні стандарти у своїй політиці.


Про це пише лідер Аграрної партії Віталій Скоцик у своїй статті, що опублікована в американській щоденній газеті The Orange County Register.

 

«Президентство Дональда Трампа символізує нові правила гри у політиці, де старі конвенції вже не діють, переважає самовизначення, прагматизм і популізм. Настає новий світовий порядок. І хоча багато хто досі вважає цю нову політичну парадигму небезпечною, я розглядаю її як початок ери нових можливостей для моєї країни - України», - пише Віталій Скоцик.

 

Він вбачає майбутнє відносин між Сполученими Штатами та Україною в контексті нових можливостей для обох країн.

 

«У цій новій парадигмі ми повинні поліпшити і упорядкувати наші відносини зі США як нашим союзником. Україна має стати суб'єктом, а не об'єктом американської зовнішньої політики. За допомогою цих змін наша країна мусить відновити свій суверенітет і проводити самостійну зовнішню політику. Наше політичне самовизначення має першорядне значення для встановлення нових відносин з адміністрацією Трампа та вибудовування наших відносин із сусідами», - переконаний Віталій Скоцик.

 

За його словами, щоб стати суб'єктом світової політики, Україна повинна повернути суверенітет в межах своїх територій, відновити економічне зростання, ліквідувати корупцію і забезпечити верховенство закону. Наші політики мають встановити чіткі рамки у відносинах з адміністрацією Трампа. Помилки минулого повинні бути виправлені: замість випрошування «подачок» Україна має вибудовувати нові підходи у стосунках зі США.

 

«Вважаю, що побоювання, нібито прихід Дональда Трампа в Білий дім принесе погіршення відносин між США та Україною, є необґрунтованими. Швидше за все, відносини між двома країнами стануть більш прямими і будуть ґрунтуватися на економічних принципах, а не фаворитизмі й кумівстві», - пише український політик.

 

Щоб стати наддержавою, США прийняли ідеали, окреслені в Конституції держави, керуючись національними інтересами, а не короткостроковими матеріальними вигодами для своїх політичних або бізнес-еліт. Це хороший приклад для сучасної України, - резюмує Віталій Скоцик у своїй статті для The Orange County Register.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу