КИЕВ
03:21
Брюссель
02:21
Москва
04:21
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



В офіси Аграрної партії надійшло більш ніж 3 мільйони підписів в рамках акції «Не дамо вкрасти землю!» – Віталій Скоцик

06 июня, 18:05  Политическая  Украина

В усіх куточках України триває Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!», ініційований Аграрною партією. Уже зібрано понад 3 мільйони підписів. Більшість голосів - проти продажу землі сільськогосподарського призначення в нинішніх умовах.  

 

Про це повідомив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

 

«Опитування, яке було проведено за нашою ініціативою, чітко відображає ставлення людей до продажу землі - більш ніж 90% українців категорично проти впровадження «дикого» ринку землі. Народ розуміє, що це призведе до дестабілізації економіки, підірве роботу аграрної галузі та зробить українців ще біднішими. Такий сценарій гарантує закріпачення українців на своїй землі», - говорить Віталій Скоцик.

 

За словами політика, таку єдність українці демонстрували лише під час референдуму про Незалежність у грудні 1991 року. Більше того, крім власне збору підписів, люди активно долучаються до автопробігів проти продажу землі, пікетують обласні управління Держземгеокадастру, який визнано одним із найбільш корумпованих органів управління, та беруть участь в інтернет-флешмобах.

 

«Чи чує влада український народ і чи готова вона змінюватися й міняти свою політику? Це стане зрозуміло зовсім скоро, адже парламент має незабаром розглядати недолугий урядовий законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення. 7 червня під Верховною Радою проводимо всеукраїнський мітинг-протест проти непродуманого продажу землі і за ґрунтовну земельну реформу. Нагадаємо депутатам про волю народу. Боротьба триває», - відзначає Віталій Скоцик.

 

7 червня аграрії принесуть зібрані 3 мільйони підписів під стіни Верховної Ради, щоб наочно продемонструвати волю народу парламентарям.

 

Крім того, після мітингу лідер Аграрної партії передасть Голові Верховної Ради Андрію Парубію проект Закону «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року», що містить комплексний план земельної реформи з 16 напрямків. Документ є підсумком роботи експертної групи при Аграрній партії та публічного обговорення її напрацювань на земельних форумах, що відбулися в усіх регіонах України в останні місяці.

 

Нагадаємо, підписуючи останній Меморандум з МВФ, українська влада взяла зобов'язання в найкоротший термін ухвалити закон про обіг земель, що відкриє шлях до продажу землі сільськогосподарського призначення з 2018 року. Аграрна партія заявила, що поспішне впровадження ринку землі призведе до непоправних втрат і розпочала Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!».

 

Аграрії виступають не за безкінечне продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а за грамотну земельну реформу. Ще минулого року Аграрна партія зібрала групу провідних експертів, які розробили стратегію земельної реформи. Її очолює доктор економічних наук Ольга Ходаківська. Першим вагомим результатом роботи групи експертів став проект Закону України «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року».

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу