КИЕВ
12:54
Брюссель
11:54
Москва
13:54
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Аграрії перекривають дороги, протестуючи проти змін до Податкового кодексу

28 декабря, 13:50  Политическая  Украина

Тисячі представників великих і малих сільгосппідприємств, профільних асоціацій, звичайних фермерів і землевласників України і зокрема Хмельниччини сьогодні перекривають дороги.

Аграрії протестують проти прийняття змін до Податкового кодексу. Зміни були ухвалені Верховною Радою України 24 грудня.

На думку аграріїв, вони є руйнівними для аграрної галузі України і Хмельниччини зокрема. Змінами  фактично скасовується спеціальний режим ПДВ для аграріїв та майже удвічі підвищується ставка податку для аграріїв, що перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Зазначимо, що Хмельницька область впродовж п'яти останніх років була у лідерах з сільгоспвиробництва, тому нині найактивніше бореться за свої права.

Податкові зміни позначиться не лише на аграрних підприємствах. Це початок ланцюгової реакції. Вже зараз варто очікувати зростання вартості продуктів на 20 %, здорожчання виробництва власної продукції тваринництва, йдеться на сайті Аграрної партії України.

Так званий "компроміс" щодо ПДВ, проголосований Парламентом, дає змогу розвиватися лише посередникам, натомість знищує тваринництво та рослинництво.

"Сьогодні український селянин практично позбавлений будь-яких механізмів державної підтримки, - говорить голова Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Андрій Дикун. - Даний закон призведе до банкрутства багатьох сільськогосподарських підприємств. Аграрна галузь дає роботу мільйонам людей, а експорт сільськогосподарської продукції забезпечує 30% валютних надходжень до країни. Знищення аграріїв означає не лише втрату робочих місць та експортної виручки, а ще й це призведе до знищення українського села». 

Протестувальники вимагають:

  1. Накласти вето Президента на прийнятий Верховною Радою законопроект № 3688 з наступною його відміною в частині погіршення умов для аграрного сектору.
  2. Створити робочі групи з представників Кабінету Міністрів України, комітету бюджетної та аграрної політики Верховної Ради, Асоціації фермерів, Аграрного союзу та Всеукраїнської Аграрної Ради з напрацюванням змін до податкового кодексу в частині оподаткування сільського господарства.
  3. Підтримки від держави аграрного сектору України адекватної до підтримки в країнах Євросоюзу, оскільки ми вступили в зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

 

Рух на дорогах буде обмежено у Вінницькій (Комсомольське, Шпиків, Гайсин, Вендичани, Бершадь, Тульчин, Дяківці), Черкаській (біля Умані село Краснопілка), Хмельницькій, Тернопільській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській та Київській областях.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу