КИЕВ
04:41
Брюссель
03:41
Москва
05:41
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



В путінському "гумконвої" на Добнас перекинули запчастини для транспорту підвищеної прохідності

15 октября, 12:59  Политическая  Украина

В Держприкордонслужбі України заявляють: оформлення чергового гумконвоя Росії нічим не відрізняється від попередніх, починаючи з того, що пройшов він через пункти пропуску, контрольовані бойовиками.

Про це помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомив у телефоній розмові «Громадському радіо».

«Російська сторона здійснювала оформлення цього вантажу в односторонньому порядку. Українська міжвідомча група, яка тимчасово перебуває на російському пункту пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган», здійснювала лише візуальне спостереження і не виконувала жодних контрольних функцій, передбачених, як українським, так і міжнародним законодавством», - сказав Слободян. 

 «Більше того, особливістю даного вантажу було те, що принаймні один автомобіль не відповідав тому переліку тих автомобілів та вантажів, заявлених в ноті МЗС Росії, яка була направлена кілька днів до цього. Мова йде про те, що один автомобіль провозив вантаж не гуманітарного характеру, а саме це - запчастини для транспорту підвищеної прохідності», - додав він .

Також, зазначив Олег Слободян, більшість автомобілів традиційно була напівпорожня.

Нагадаємо, що сьогодні черговий російський «гумконвой» приїхав на Донбас. В російському МНСзаявляють, що вантажівки пройшли контрольний огляд українських прикордонників та місії ОБСЄ.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу