КИЕВ
15:38
Брюссель
14:38
Москва
16:38
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Херсонский облсовет просит Януковича ввести чрезвычайное положение

19 февраля, 10:09  Политическая  Херсон

Президиум Херсонского областного совета во вторник, 18 февраля, написал обращение к Президенту Украины с просьбой защитить "жителей Украины от деструктивных действий экстремистов и при необходимости – ввести чрезвычайное положение".

Ниже – текст обращения в оригинале и без комментариев.

--Звернення

Президії Херсонської обласної ради

Події, які відбуваються сьогодні у столиці нашої держави місті Києві, свідчать, що опозиційні політики втратили контроль над ситуацією. Вони хочуть отримати політичні дивіденди, підштовхують людей до сутичок з правоохоронцями. Їм байдуже, якою ціною буде заплачено за їх майбутню політичну кар’єру. Але ми не можемо бути байдужими, коли людей використовують у політичних війнах.

Органи місцевого самоврядування не можуть залишатися осторонь, коли екстреміськими силами грубо зневажається законодавство, руйнується інфраструктура нашої столиці, ставиться під загрозу життя і безпека громадян, цілісність держави.

Ми переконані, що реального розвитку нашої держави можна досягти тільки щоденною наполегливою роботою як влади, так і всіх учасників політичного процесу в законодавчому полі, визначеному Конституцією України.

Засуджуємо будь-які протизаконні акції та дії, які загрожують безпеці країни. Звертаємося до жителів заходу і сходу, півдня і півночі – не піддаватись на провокації тих, хто закликає до насильництва та ворожнечі. Ми звертаємося до усіх, хто справді зацікавлений у збереженні нашої державності, до політичних і громадських лідерів – повернутися за стіл переговорів задля вирішення життєво важливих питань держави. Всі протиправні та насильницькі дії повинні бути негайно припинені. Саме цього чекає український народ.

Які б не були мотиви, що призвели до спалаху конфронтації, протистояння, жоден з насильницьких способів вирішення цього соціально-політичного конфлікту не прийнятний для цивілізованої держави. Оскільки масове насильство, хто б не виступав його ініціатором, рано чи пізно призводить до загибелі людей.

Звертаємося до Президента України В.Ф. Януковича вжити всіх необхідних заходів в інтересах національної безпеки та збереження громадянського миру, захистити жителів України від деструктивних дій екстремістів, а при необхідності – ввести надзвичайний стан.

Цю заяву ми направляємо до Адміністрації Президента України, Верховної Ради України і керівників фракцій у Верховній Раді України.

Звернення прийнято на засіданні Президії Херсонської обласної ради 18 лютого 2014 року".

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу