КИЕВ
17:36
Брюссель
16:36
Москва
18:36
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Преображение лица столицы. Очередные итоги реформы наружной рекламы.

03 сентября, 16:00  Социальная  Украина

Реформа зовнішньої реклами у Києві набирає обертів. Так, за червень, згідно із графіком упровадження Реформи, було осучаснено 12 вулиць, за липень 34. У списку серпня - 41!

Кожна нова рекламна конструкція в Києві - не просто сучасна і якісна, їх установлюють відповідно до індивідуальних особливостей кожної вулиці міста. Архітектура, планування, природнє середовище - все враховують, визначаючи, скільки саме конструкцій і де їх розмістять.

Такий підхід важливий для формування сучасного естетичного вигляду столиці, без колишньої хаотичності.

Асоціація операторів зовнішньої реклами (Асоціація) постійно контролює встановлення на вулицях однотипних конструкцій і дотримання норм благоустрою. Показник професійності й охайності робіт із демонтажу та встановлення конструкцій - це щире здивування перехожих позитивними змінами. «Ніби так усе і було», - кажуть кияни про вулиці, де вже відбулися зміни.

Так, до хорошого ми швидко звикаємо, і якщо все стоїть на своїх місцях, говоримо: «Так і треба».

Згадаймо Набережну та її «грибниці» реклам. Від Поштової площі до мосту Патона було 214 конструкції. Зараз там лишилось 40. Від Поштової площі до мосту метро було 106 (із них 77 - з боку Дніпра). Зараз їх 33. Якщо ж кількість конструкцій Набережної перевести в їх загальну площу, то було 3185 кв. м, а стало 244,8 кв. м. Таким чином, 92% демонтовано, а решту 8% оновлено та модернізовано.


Цього вдалося досягти лише завдяки спільній та злагодженій роботі управління реклами, ефективній координації профільного заступника голови КМДА та розумінню і відповідальності операторів, які, незважаючи на значні фінансові втрати, продовжують інвестувати в розвиток міста. Нарешті вдалося дійти згоди і з частиною профільних служб, які зрозуміли важливість і пріоритетність Реформи. Сподіваємось, що і решта служб, від яких залежить оперативність робіт, не чинитимуть прямого та опосередкованого опору, а сприятимуть якнайшвидшому і якнайуспішнішому завершенню Реформи.

Для цивілізованого світу дотримання слова - це така ж елементарна норма, як привітання при зустрічі. Якщо ж говорити про прописані норми, їхній зміст завжди буде однозначним та прийнятим до виконання як беззаперечний факт. Українця ж легко розпізнати якраз за ставленням до правил та інструкцій: він завжди намагатиметься їх усіляко обійти, навіть якщо це надалі йому зашкодить. Та що як він сам стає активним учасником процесу створення норм та правил? Тоді нема кому дорікнути. Приходить усвідомлення, що лише чітке дотримання всіх термінів і зобов‘язань зможе принести результат та реалізувати поставлене завдання. Саме за таким принципом розробляли Реформу, в основі якої був діалог і компроміс між трьома ключовими сторонами: владою, бізнесом та громадою. Тепер щодня столиця набуває все більш європейського колориту, а кияни та гості міста відзначають кращий комфорт і вигляд столиці.

Автор: Оксана Поліщук

Джерело: liga

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу