КИЕВ
16:33
Брюссель
15:33
Москва
17:33
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Рашизм потрібно засудити, як і фашизм, - Віталій Лебедюк

17 марта, 14:00  Правовая  Украина

 

Треба закріпити термін "рашизм" не лише в інформаційному, а й в правовому полі. Про це заявив  наголошує і доцент кафедри національної безпеки та політології Острозької академії, кандидат наук з державного управління Віталій Лебедюк.

 

Рашизм, політолог, Віталій Лебедюк, засудження, депутати, верховна рада, закон

 

«Якщо ініціатива буде підтримана, то це привід для того, щоб трактувати "рашизм" нарівні з іншими подібними ідеологіями, які були засуджені в ХХ столітті. Бо спільний корінь у фашизму, нацизму, рашизму єдиний — це є зверхність його нації над іншими. Наприклад, якщо нацисти ставили на порядок вище расу, фашисти — звернення до держави, як до великої колись Римської імперії», - каже Віталій Лебедюк. 

В ефірі Суспільного він зазначив, що рашизм так само ставить вищість своєї нації над іншими. І в шовіністичних імперіалістичних виступах російської еліти те саме спостерігаємо.

«Вони навіть не розуміють, вони ж постійно говорять, що українців як таких не існує, той самий корінь вищості. Ми є титульною нацією і відстоюємо свої власні інтереси, які будь-яка демократична країна. Але вони цього не можуть зрозуміти, тому що в них імперіалістична схиблена голова, і вони мислять тільки в масштабах, що все має бути стерте з лиця», — зазначив Віталій Лебедюк.

 

З його слів, у міжнародній спільноті на рівні теорії ще існують дискусії щодо проявів рашизму, але практично, в побуті, він стає зрозумілішим.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу