КИЕВ
20:36
Брюссель
19:36
Москва
21:36
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Провокацію з вибухом безпілотника над Кремлем влаштували самі російські спецслужби, - німецький політолог

03 мая, 18:00  Политическая  Украина

 

Путінський режим створює виправдання "для якихось великих акцій". Таку думку висловив німецький політолог, аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд, передає FREEДОМ.

 

кремль, БПЛА

 

На його думку, інцидент нагадує вибухи житлових будинків у Москві, Буйнакську і Волгодонську 1999 року, які влаштувала ФСБ і звинуватила у цьому чеченських повстанців. Таким чином Москва отримала підставу розпочати Другу чеченську війну.

 

"І ці вибухи потім стали приводом початку Другої чеченської війни, і вони потім теж допомогли — ось ця війна і ці вибухи, вони допомогли Путіну стати президентом уперше 2000 року. І, можливо, ми зараз спостерігаємо схожу операцію, де створюється якесь виправдання для якихось великих акцій. Я цього побоююся. На жаль, варто цього побоюватися", — сказав Умланд.

 

Нагадаємо, що в ніч проти 3 травня над Сенатським палацом у московському Кремлі пролунали два потужні вибухи. Згодом у Мережі з'явилося відео моменту вибуху безпілотника над резиденцією Путіна у Кремлі. РФ традиційно звинуватила в інциденті Україну.

 

Президент Володимир Зеленський своєю чергою запевнив, що Україна не атакувала Москву.

 

В ОП попередили, що путінський режим влаштував цю провокацію, адже готує "масштабний терористичний акт".

 

Тим часом псевдоопозиційні російські ЗМІ розганяють чутки та ІПСО про ракетний удар по Києву із застосуванням ядерної зброї.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу