КИЕВ
09:20
Брюссель
08:20
Москва
10:20
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Переділ майна на окупованих територіях – у вбивства в Києві сина депутата Соболєва розглядають «донбаський слід»

03 декабря, 15:30  Политическая  Украина

 

3-річний син депутата Київради Соболєва міг загинути через бізнес-конфлікт батька. Принаймні цю версію слідство розглядає, як основну. Про це на брифінгу повідомив глава Нацполіції України Ігор Климеко.

 

Соболєв, вбивство 3-річного хлопчика, син Соболєва, стрілянина в Києві, бізнес Соболєва, нацполіція, Ігор Клименко, стрельба в Киеве, Соболев, Соболев Донбас. ЛНР, ДНР.

 

«Основою з версій є фінансово-господарська діяльність батька вбитого хлопчика», — заявив про версії слідства глава Нацполіції України Ігор Клименко.

 

За даними правоохоронців, вони не тільки затримали двох виконавців вбивства, а й вийшли на замовника. Хто замовив вбивство Соболєва, поліція в інтересах слідства поки не каже.

 

Сам же уродженець Єнакієвого В’ячеслав Соболєв публічно також не висуває версій, хто міг замовити його вбивство.

 

Як повідомляв ТСН, на Донбасі В’ячеслав Соболєв володів великою мережею торгових центрів і на окупованій «ДНР» частині Донбасу залишилось чимало об’єктів, які належали Соболєву.

 

Також з’ясувалось, що авто, в яке стріляли при спробі вбити Соболєва в Києві 1 грудня, бізнесмен орендує в підприємства, що фігурує в кримінальному провадженні за статтею ККУ «фінансування тероризму».

 

Виявили журналісти і ще один «донбаський слід» у справі замаху на Соболєва — за підозрою у вбивстві його трирічного сина в центрі Києва 1 грудня поліція затримала двох виконавців, обидва з яких є ветеранами АТО. У «ПС» підтвердили, що один із затриманих три роки воював на Донбасі як снайпер.

 

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що кримінальне провадження за статтею ККУ «умисне вбивство» правоохоронці відкрили за фактом загибелі сина В’ячеслава Соболєва. Двом затриманим підзру вже оголосили і запобіжний захід суд обиратиме  їм сьогодні. Загалом же за обвинуваченням в умисному вбивстві кілери можуть сісти за ґрати довічно.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу