КИЕВ
21:43
Брюссель
20:43
Москва
22:43
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Сьогодні Верховна Рада має розглянути один законопроект про внесення змін до Конституції

29 августа, 11:50  Правовая  Украина

У порядку денному Верховної Ради на четвер, 29 серпня, зазначено один законопроект.


«У нас зараз один законопроект на порядку денному - зняття депутатської недоторканності», - зазначив народний депутат Данило Гетьманцев.


Дійсно, згідно з порядком денним сьогодні депутати мають розглянути лише одну законодавчу ініціативу - проект Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)» (реєстр. № 7203).


Данило Гетьманцев також висловив подив тому, що партія «Європейська солідарність» виступила проти включення питання про депутатську недоторканність до порядку денного першого дня роботи нового парламенту.


«ЄС» намагалася завадити тому, щоб ми сьогодні розглянули цей законопроект. Хоча всі партії підтримали даний законопроект про зняття депутатської недоторканності», - додав він.

 

У свою чергу, представниця партії «Європейська солідарність» Софія Федіна зазначила: її партія вважає, що прийняття такого законопроекту закладає порушення закону.


«Ми зараз маємо внести його до порядку денного, має бути час на обговорення, на подання своїх пропозицій. Інакше це буде порушенням процедури», - підкреслила вона.


Нагадаємо, народний депутат і представник Президента в парламенті Руслан Стефанчук розповів, що зараз також розглядається ідея скорочення кількості депутатів до 300 осіб. Окрім того, планується введення додаткових підстав для позбавлення статусу нардепа - кнопкодавство і прогули.

 

 

Джерело:Судово-Юридична Газета

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу