КИЕВ
08:40
Брюссель
07:40
Москва
09:40
Вторник, 19 марта 2024

Новости



У будівлях уряду, ДФС, прикордонної служби та у «Спецтехноекспорті» проходять обшуки – Генпрокуратура

22 июля, 14:30  Правовая  Украина

Співробітники Генпрокуратури спільно з СБУ у понеділок проводять обшуки в службових приміщеннях Кабміну, Держприкордонслужби, фіскальної служби та підприємства «Спецтехноекспорт», йдеться у пресслужбі ГПУ.


 

 

 

«Слідчі дії спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні», - йдеться в повідомленні.


У відомстві додали, що обшуки проходять у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів на суму понад 6 мільйонів доларів, в якому фігурує ДП «Укроборонпром».


Державний концерн «Укроборонпром» об'єднує понад 100 підприємств-учасників в галузі оборонної промисловості, зокрема, із розробки та виготовлення озброєння та техніки, наукової діяльності та експортно-імпортних операцій.


У лютому концерн опинився у центрі скандалу після того, як журналісти Bihus.info опублікували розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор. Незабаром після оприлюднення розслідування були затримані кілька чинних і колишніх посадовців ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу «Укроборонпром». Їх вважають причетними до розтрати коштів держпідприємства оборонної галузі на суму 55,5 мільйонів гривень.

 

 

 

Джерело:Радіо Свобода

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу