КИЕВ
17:32
Брюссель
16:32
Москва
18:32
Четверг, 28 марта 2024

Новости



У законі про підвищення покарання за водіння у нетверезому стані є слабке місце

18 июля, 12:22  Правовая  Украина

Ухвалений днями закон «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення», за яким утричі збільшила штрафи за керування транспортним засобом в нетверезому стані, потребує двох суттєвих доповнень.

Про це в інтерв'ю «Главкому» сказала координатор Національної програми із запобігання дорожньо-транспортному травматизму Traffic Challenge Ольга Дробишева.


«Перше полягає в тому, що немає диференціації відповідальності від кількості проміле алкоголю у крові. Тобто, в однієї людини може бути перегар відучора, а інша може усвідомлено вживати алкоголь в необмеженій кількості та сісти одразу за кермо. Якщо виходити з тексту закону, то покарані ці люди мають бути однаково, хоча за справедливістю та за досвідом більшості європейських країн відповідальність у них має бути різною. За надвисокий рівень проміле в крові, коли людина за кермом, має бути кримінальна відповідальність (так це роблять у цивілізованому світі)», - зазначила вона.


Тобто, перше доповнення стосується розширення методів покарання залежно від кількості алкоголю в крові - аж до кримінальної відповідальності, уточнила Дробишева.


За її словами, друге доповнення - це те, що необхідно провадити превентивну роботу, і наші поліцейські повинні мати право та ресурси для проведення регулярних профілактичних рейдів.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу