КИЕВ
16:46
Брюссель
15:46
Москва
17:46
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Навіть якщо вакцина буде безкоштовна, майже половина українців не хоче робити щеплення від COVID-19 – Рейтинг

26 марта, 11:00  Социальная  Украина

 

Відсоток людей, які готові вакцинуватися, виріс в порівнянні з результатами опитування в минулому місяці. Однак, майже половина жителів України не готова вакцинуватися від коронавірусу, навіть якщо щеплення буде безкоштовною.  Такі дані соцопитування проведеного  соціологічною групи "Рейтинг".

 

Вакцина, щеплення,  COVID-19, Рейтинг, опитування, вакцинація, коронавірус

 

 

Так, 38% опитаних сказали, що готові особисто зробити щеплення від COVID-19, якщо вакцина буде вільно продаватися в аптеках. За підсумками минулого місяця про свою готовність вакцинуватися заявили 32% українців.  Повідомляє  APnews. 

 

Також зріс і відсоток людей, які готові вакцинуватися безкоштовною вакциною - їх відсоток склав 47%. Для порівняння - місяць тому таких людей було 39% від загального числа опитаних. Правда, також варто відзначити, що ще в листопаді 2020 го року вакцинуватися від коронавірусу була готова більш ніж половина опитаних. Так що робота над відновленням довіри українців до вакцин ще далека від завершення.

 

Відзначимо, що 71% опитаних українців вважає коронавірус вірусом, який виник штучним шляхом. Причому причини створення COVID-19 опитані називали найрізноманітніші - від невдалого наукового експерименту до спроби контролювати людей.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу