КИЕВ
18:14
Брюссель
17:14
Москва
19:14
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Чорнобильську зону можна буде відвідати на повітряній кулі

28 октября, 09:00  Социальная  Украина

Вперше в історії у Чорнобилі для туристів хочуть організовувати екскурсії на повітряних кулях. Про це сайту "Сьогодні" розповів Віталій Петрук, який донедавна очолював Держагентство з питань зони відчуження.

 

"Активно розробляється можливість катання туристів над зоною відчуження на повітряних кулях. Є кілька компаній, які готові надавати таку послугу, вони зараз вивчають дану можливість", - сказав нам Петрук.


З його слів, такі прогулянки безпечніші, ніж піші.

 

"Хоча й піші проходять безпечними маршрутами", - уточнив Петрук.

 

Також є наміри розвивати інфраструктуру в прилеглих до зони відчуження населених пунктах. Наприклад, обговорюється питання облаштування в Іванкові Київської області додаткового готелю.

 

Як ми з'ясували, у самоселів своя думка про повітряні екскурсії.

 

"Те, що вони з'являться - це добре. Для туристів будуть створювати добрі умови, а це означає, щось покращиться і для нас. Але є один великий мінус. У Чорнобилі досі немає аптеки, але ж тут залишилися жити такі як я, і нас досить багато, сюди приїжджають десятки тисяч туристів щорічно. З появою повітряних екскурсій їх буде ще більше. А раптом хтось з них поранитися чи комусь стане погано? Ніде придбати навіть найпростіших ліків - від саден, головного болю, від температури, від застуди. Просимо або вимагаємо, не знаю навіть як сказати, щоб влада організувала в зоні відчуження продаж ліків", - розповіла нам одна з самоселок.

 


Нагадаємо, за даними Держагентства з питань зони відчуження, 2019 року зросла кількість туристів, що відвідали Чорнобиль. Зараз ця кількість перевищила 90 тис. осіб, тоді як за весь минулий рік на екскурсіях побували 72 тис. осіб.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу