КИЕВ
15:56
Брюссель
14:56
Москва
16:56
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Представник "Слуги народу" Ганна Новосад готова очолити Міносвіти за умови сильної команди

19 августа, 17:00  Социальная  Украина

Обрана народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга народу" Ганна Новосад готова очолити Міністерство освіти і науки України за умови, що в неї буде хороша й сильна команда.


 

 

 

"Я готова працювати в будь-якій ролі, яку буде запропоновано, буде це міністерство чи комітет. Я думаю, що найближчими тижнями це буде визначено, хто куди йде... Мені відповідальність брати не страшно, за умови, що в мене буде хороша й сильна команда. Без команди, навіть якщо ти найкращий у світі міністр, ти нічого не зробиш. Тому, якщо вдасться зібрати таку команду, цю відповідальність варто брати", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.


Водночас, як і ще один кандидат на посаду міністра освіти - обраний депутатом від партії "Слуга народу" Сергій Бабак, Новосад наголосила, що зарано говорити про можливі кандидатури, доки не визначено, хто буде прем'єр-міністром.


Відповідаючи на запитання, чи є в Міністерстві освіти ті люди, які могли б залишитися у відомстві після переформатування уряду, Новосад зазначила, що в міністерстві багато професіоналів, і "ті, хто працював над упровадженням "Нової української школи", - це люди, які мають повагу суспільства, і треба дуже добре думати, перш ніж когось змінювати".


Щодо команди партії "Слуга народу", яка працюватиме в профільному комітеті Верховної Ради, то, на думку Новосад, там є хороші експерти в галузі.


"З нашого боку комітет буде набагато активнішим, ніж було до цього", - вважає вона.


Новосад зазначила, що одне з завдань партії - це продовжити вже розпочату реформу середньої освіти "Нова українська школа", а також здійснити реформування профосвіти та вищої освіти.


"Найбільшим питанням, на яке має дати відповідь наступний уряд, - запускати чи не запускати швидше цю реформу в контексті старшої профільної школи", - додала вона.


Новосад (1990 року народження) з березня по листопад 2014 року обіймала посаду радника міністра освіти, після чого в грудні 2017 року очолила управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН. З грудня 2017 року почала працювати генеральним директором директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міносвіти.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу