КИЕВ
09:54
Брюссель
08:54
Москва
10:54
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Учасники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" провели акцію в Херсоні до роковин нападу на активістку

31 июля, 16:58  Социальная  Украина
Покійна Катерина Гандзюк

Учасники громадської ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" у Херсоні провели акцію, приурочену до роковин нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк" у середу на сторінці в соцмережі Facebook, акція розпочалася біля будівлі Головного управління Нацполіції в Херсоні.


Учасники мітингу підпалили фаєри та розмістили на стіні будівлі поліції символічну табличку "Вулиця Катерини Гандзюк, 4".


"Вулиця Лютеранська, на якій знаходиться поліція, була символічно перейменована у вулицю Кати Гандзюк. Міськрада вже раз робила це офіційно, але кишенькові ГОшки підняли бучу і через суд скасували перейменування. Але... боротьба триває. Вулиця імені Катерини Гандзюк буде", - йдеться в повідомленні спільноти.


"Поліція обіцяє, що табличку не зніматимуть. Принаймні так заявив заступник начальника ГУ Нацполіції", - уточнили в громадській ініціативі.


Наступним пунктом учасників акції був дім, де проживає фігурант розслідування, екс-помічник народного депутата Ігор Павловський.


"Ігор Павловський. Посередник між виконавцями та замовниками вбивства Каті. "Смертельно хворий"... якому прокуратура вирішила не подовжувати запобіжний захід через стан здоров'я. І якого потім помітили на матчі Суперкубка України в Одесі. Виглядав досить здоровим", - йдеться в повідомленні спільноти.


На фотографіях, розміщених на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк" у Facebook, зафіксовані розмальовані стіни огорожі з написами "Тут живе вбивця".


Третя зупинка активістів була біля будинку екс-заступника голови Херсонської облдержадміністрації Євгена Рищука. На відео у Facebook видно, як учасники мітингу у балаклавах палять фаєри і також пишуть на стінах будинку "Тут живе вбивця".


"Рищук - один із ймовірних замовників вбивства Каті. Він був заступником голови ОДА. І саме він дуже опікувався лісами на Херсоні. Рищук також розказував, що ініціатива друзів Каті політична, і після 21 липня акцій вже ніхто не побачить. Бо вибори пройдуть. Ну як, пане Рищук, ви побачили?", - прокоментували в соцмережі учасники акції.


Останнім пунктом маршруту учасників акції була будівля Херсонської обласної ради, яку очолює фігурант справи Владислав Мангер.


Як повідомляється в соцмережі, поліція намагалася перешкодити активістам "залишити повідомлення для Мангера".


"Якби ж вони так вбивць шукали, як їх захищають. Але ми доведемо справу до кінця. Вбивці Каті будуть сидіти", - заявляють учасники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк".

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу