КИЕВ
02:57
Брюссель
01:57
Москва
03:57
Пятница, 29 марта 2024

Новости



В Кабміні назвали терміни підвищення пенсій у 2020 році

05 июля, 11:58  Социальная  Украина

Норма про перерахунок вже закладена в законі.


Наступний перерахунок і осучаснення пенсій відбудеться з 1 березня 2020 року. Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко сказав журналістам у кулуарах Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.


Як зазначив віце-прем'єр, відповідна норма закладена в законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".


"Єдине, що я можу сказати точно, відповідно до пенсійної реформи, яку ми провели, новий перерахунок і осучаснення пенсій відбудеться з 1 березня 2020 року. Якщо нова влада не скасує перерахунок і не внесе зміни в закон, то пенсіонери отримають... 1 березня 2020 року. Це не залежить від того, який буде уряд, який буде коаліція", - додав він.


При цьому він нагадав, що норми планового підвищення мінімальних пенсій будуть залежати від державного бюджету, який будуть приймати восени.


Нагадаємо, Пенсійний фонд України з 1 березня 2019  року провів автоматичний перерахунок пенсій згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". З 10,2 млн пенсіонерів, яким зроблений перерахунок, розмір пенсії підвищено для 8,97 млн пенсіонерів. Згідно з постановою Кабміну, для індексації застосовується коефіцієнт 1,17, але підвищення не може бути менше 100 грн.


 

 

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу