КИЕВ
18:08
Брюссель
17:08
Москва
19:08
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Cуд саботував розгляд звернення Андрія Білецького щодо проспекту Жукова в Харкові

27 июня, 13:16  Социальная  Украина

«Сьогодні уже 27 червня, однак жодного рішення від суду ані Білецький, ані його представники не отримали», - заявили в «Національному Корпусі».


Тиждень тому, 20 червня, народний депутат і лідер «Національного Корпусу» Андрій Білецький звернувся до Харківського окружного суду з вимогою дати правову оцінку рішенню Харківської міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Жукова.

 

Суд мав розглянути вказане звернення 25 червня. Однак у зазначений термін цього так і не сталося, заявили в пресслужбі «Нацкорпусу».

 

У «Національному Корпусі» підкреслюють, що не проведення засідання з приводу звернення Білецького є порушенням закону. У саботажі засідання представники політичної партії звинувачують суддю Вікторію Рубан.

 

«Усупереч закону суддя Вікторія Рубан так і не почала розгляд цієї важливої для суспільства справи. Згідно з вимогами закону вирішити питання про відкриття провадження у справі суд повинен був у п'ятиденний термін з дня отримання звернення: тобто не пізніше 25 червня. Сьогодні уже 27 червня, однак жодного рішення від суду ані Білецький, ані його представники не отримали», - заявили в «Національному Корпусі».

 

Представники політичної партії розповідають, що бездіяльність і небажання розглядати звернення Андрія Білецького в суді аргументували нібито наявністю недоліків у поданому документі.

 

«В усній розмові працівники суду повідомляють про те, що «в поданих документах є недоліки, які треба усунути». Однак, які саме недоліки «виявили» у позові, залишається таємницею. Створюється враження, що все це робиться з єдиною метою - не вступати в конфлікт із місцевою владою, що прийняла рішення про перейменування проспекту на честь радянського ката Жукова», - заявили у «Національному Корпусі».


У «Нацкорпусі» також допускають, що зволікають з розглядом звернення у Харківському окружному суді навмисно, щоб дочекатися відпусток та надовго забути про резонансне питання. Ще одна версія - розгляд звернення Білецького у такий спосіб намагаються переспрямувати до іншого суду.

 

Нагадаємо, 19 червня Харківська міська рада проголосувала за перейменування проспекту Петра Григоренка назад - на честь маршала Жукова. Таке рішення депутати ухвалили більшістю голосів. Майже відразу після голосування його підписав міський голова Харкова Геннадій Кернес.

 

 

 

Джерело:Главком

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу