КИЕВ
07:48
Брюссель
06:48
Москва
08:48
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Аграрії пікетували Головне управління Держгеокадастру у Сумській області

12 мая, 16:55  Социальная  Украина

12 травня на Сумщині стартував автопробіг «Не дамо вкрасти землю!», який став початком всеукраїнського авторуху проти відкриття дикого ринку землі. Ще зранку вулиці міста Суми наповнились сигналами автівок, прапорами Аграрної партії і численними гаслами мітингарів. Представники Сумської обласної та міської організації Аграрної партії і всі небайдужі провели пікетування Головного управління Держгеокадастру в Сумській області.

 

Учасники пікету озвучили та подали до управління Держгеокадастру своє звернення. Передусім люди вимагають термінової ревізії роботи Головного управління Держгеокадастру, конкретних дій з подолання земельної корупції, а також звіту щодо кількості сільськогосподарських земель за межами населених пунктів, які через різні схеми було роздано за останні роки.

 

 

«Однією з головних вимог є припинення махінацій із безоплатною передачею земель. Так, в області хронічно не вистачає земельних ділянок для працівників соціальної сфери, учасників АТО, сільгоспвиробників. При цьому обласне управління Держгеокадастру знаходить землю для виділення псевдо-фермерам без жодної репутації або й взагалі особам, не пов'язаним із веденням агровиробництва, яких місцеві громади не знають»,  - зауважив голова Сумської обласної організації Аграрної партії Сергій Карпенко.

 

Реакція Держгеокадастру - за «класикою жанру»: до пікетувальників ніхто з чиновників так і не вийшов.

 

 

«Виявилось, начальник Головного управління Держгеокадастру у Сумській області -  у відпустці. Виконувач обов'язків на момент пікету хутко зник. Начебто його терміново викликали в адміністрацію. Тож звернення аграріїв приймала спеціаліст канцелярії. Документ зареєстровано. Таким чином, у наших відносинах з Держгеокадастром поки що - три крапки. Тепер, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», чекаємо відповіді», - розповів голова Сумської міської організації Аграрної партії Олександр Трет'як.

 

Тим часом автоколона аграріїв вирушає далі. Уже завтра учасники автопробігу їдуть у Недригайлівський та Лебединський райони Сумщини, потім - у міста Тростянець та Охтирка. Після того «естафету» передадуть Харківщині. Наступними до акції приєднаються Полтавщина, Черкащина, Вінниччина, Рівненщина.

 

 

«Спробуємо по-максимуму охопити не лише районні центри, але й усі найбільші населені пункти. Аграрії розповідатимуть людям про умови, в яких влада вирішила відкрити ринок землі, і попереджатимуть про можливі наслідки. А також залучатимуть громадян до Всеукраїнського збору підписів «Не дамо вкрасти землю!». У кожній області автопробіг триватиме орієнтовно по два дні. Далі учасники акції привезуть зібрані підписи у столицю», - зазначила керівник проектів і програм Центрального апарату Аграрної партії  Оксана Мусієнко.

 

Автопробіг проходить у рамках Всеукраїнського збору підписів «Не дамо вкрасти землю!». Стартувавши на Сумщині, автоколони їздитимуть в різних областях України, щоб якомога більше громадян взяли участь в опитуванні і стали на захист рідної землі, яку влада хоче продати з молотка. Учасники автопробігу впевнені, що лише об'єднавши зусилля, українці зможуть відстояти свої права і своє майбутнє.

 

 

Нагадаємо, підписуючи останній Меморандум з МВФ, українська влада взяла зобов'язання вже до кінця цього місяця ухвалити закон про обіг земель, що відкриє шлях до продажу землі сільськогосподарського призначення з 2018 року. У відповідь на чергові спроби поспіхом відкрити ринок землі в Україні Аграрна партія розпочала Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!». Мешканці всіх регіонів активно беруть участь у зборі підписів. Флешмоб із таким закликом підтримали тисячі людей у соціальних мережах, до акції долучилися студенти, науковці, освітяни, фермери, митці, громадські діячі та політики.

 

Минулого року Аграрна партія зібрала провідних експертів, які розробили стратегію земельної реформи. Ці напрацювання було обговорено під час земельних форумів з представниками з усіх регіонів України за участі фермерів, місцевих громад, науковців. Разом з фахівцями було сформовано бачення 16 напрямків реформи, які тепер слід реалізувати в законодавчих актах.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу