КИЕВ
15:44
Брюссель
14:44
Москва
16:44
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Названо області-лідери з легкості ведення бізнесу

02 февраля, 09:00  Экономическая  Украина

 

Житомирщина та Чернігівщина стали лідерами рейтингу «Regional Doing Business – 2020» з  легкості ведення бізнесу в нашій держав. Ці міста обігнали  навіть українську столицю, Київ  посідав тільки третю сходинку.

 

Рейтинг Regional Doing Business – 2020, ведення бізнесу, Житомир, Кропивницький

 

Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» з посиланням на дані «Офісу ефективного регулювання» та StartBusinessChallenge.

 

Рейтинг складається згідно з адаптованою методологією Doing Business — Світового банку і визначається за сумою балів у шести напрямках: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, отримання дозволів на будівництво та електронні сервіси.

 

Загалом експерти опитали 1754 представники бізнесу з 25 областей та міста Києва. Примітно, що за підсумками 2020-го року низка обласних центрів суттєво змінила свої позиції: Запоріжжя (+10 сходинок), Кропивницький (-5 сходинок), Чернівці (+6 сходинок), Херсон (-5 сходинок), Хмельницький (-8 сходинок) та Миколаїв (-11 сходинок).

 

Раніше повідомлялося, що у бізнесу побільшало песимістичних настроїв. Підприємства усіх секторів істотно погіршили очікування щодо результатів своєї діяльності. У січні індекс очікувань ділової активності опустився до 37,6 пунктів (у грудні було 45,5).

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу