КИЕВ
16:07
Брюссель
15:07
Москва
17:07
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Поки МВФ не скаже, що бачить прогрес, говорити про наступний транш рано, - економіст

14 декабря, 17:00  Экономическая  Украина

 

МВФ має дати оцінку крокам української влади щодо повернення до зобов’язань у рамках відновлення роботи місії. Про це заявив економіст Дмитро Яблоновський.

 

МВФ, транш, кредит, економіст, Дмитро Яблоновський, місія

 

«Український уряд активізувався і це добре, бо треба фінансувати бюджетні витрати. А для того, щоб їх фінансувати за нинішніх умов, в умовах пандемії, потрібні додаткові кошти, необхідна співпраця з МВФ, а для цього потрібне виконання вимог, які були прописані», - сказав Яблоновський у коментарі «Слово і діло».

 

Експерт відзначає, що це пов’язано із частковим вирішенням питання про відновлення відповідальності за брехню у деклараціях.

 «Якщо будуть окремі вимоги, про це окремо повідомить чи то прем’єр, чи то представники місії. Звісно, відновлення роботи пов’язане із цим (розглядом законопроєкту про відповідальність за неправдиву інформацію у деклараціях – ред.), але щодо цього є різні оцінки через те, що відповідальність не була відновлена повною мірою. З одного боку, це начебто крок до відновлення, а з іншого, встановили набагато нижчу відповідальність, ніж була до того», ? вважає експерт.

 

За його словами, про надання Україні другого траншу позики у рамках програми stand-by більш чітку інформацію має повідомити саме МВФ.

 

«Я думаю, що певна інформація має бути не лише від прем’єр-міністра, а й від представників місії, чи бачать вони прогрес, тоді можна буде говорити про другий транш», ? сказав економіст.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу