КИЕВ
12:03
Брюссель
11:03
Москва
13:03
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Касові апарати у смартфоні це така ж витрата часу і коштів, як і на компютері, - Биковець

27 ноября, 14:00  Экономическая  Украина

 

Підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування використання реєстраторів розрахункових операцій на смартфонах ускладнить роботу у будь-якому разі. Про це заявив економіст В’ячеслав Биковець.

 

Касові апарати, смартфон,  Биковець, ФОПи, карантин, протести

 

«Я взагалі проти застосування касових апаратів для тих, хто працює на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності. Якщо ті, що зареєструвалися працюють на загальній системі і обирають такий програмний продукт, то це їхній вибір. Але підприємцям-«спрощенцям» це не потрібно у будь-якому вигляді. Будь-які спроби запровадити касові апарати саме для «спрощенців» — це неправильно. Це знищує у принципі саму спрощену систему й більшість мікропідприємців, бо у них немає ані фінансової, ані організаційної можливості використовувати реєстратори», — сказав Биковець у коментарі «Слово і діло».

 

Експерт зауважив, що касові апарати розрахункових операцій можуть бути і у телефонах, але повинні відповідати вимогам.

 

 «Це витрати часу, витрати коштів. І у нинішніх умовах, коли впали продажі, впала купівельна спроможність громадян й бізнес потерпає від цих факторів — це величезний злочин. Попри те, що це програмне забезпечення, воно вимагає додаткового обліку та має відповідати всім умовам, бо є закон. Тому це не має значення, чи касовий апарат буде у смартфоні, чи на комп’ютері», — відзначив економіст.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу