КИЕВ
21:41
Брюссель
20:41
Москва
22:41
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Милованов повідомив, що не варто скоро розраховувати на кредит МВФ

18 ноября, 17:00  Экономическая  Украина

 

Поки не будуть закриті дірки у бюджеті на допомогу від МВФ розраховувати найближчим часом майже нереально. Про це  заявив ексміністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

 

Милованов, кредит МВФ,  дірки у бюджеті, бюджет на 2021 рік, емісія, Милованов, кредит МВФ, дыры в бюджете, бюджете на 2021, эмиссия.

 

За його словами, парламентарі не встигають ухвалити бюджет на 2021 рік до Нового року.

«Все через те, що Кабмін досі не подав документ для ознайомлення до другого читання. Одна ще у бюджеті на 2020 рік утворили величезні фінансові діри», - сказав він в ефірі 24 каналу.

 

Він наголосив, що мало того, що потрібно закрити нинішню діру в бюджеті, гроші ще й потрібні для підтримки економіки, бізнесу та людей.

 

За його словами, найбільш критична ситуація в країні складається з коронавірусом. Це напряму пов'язано з бюджетом. Окрім того, витрати на підтримку бізнесу будуть ще більшими.

 

"Якщо ми далі потерпатимемо від COVID-19, то це негативно впливатиме на бізнес. Я думаю, що у такому разі доведеться вводити жорсткий карантин", – сказав Милованов.

 

На його думку, є кілька виходів з ситуації.  Перший варіант – емісія.

 

«Вона може бути частковою, непрямою. Сума у 10 – 50 мільярдів не суттєво вплине на інфляцію. Хоча її складно зробити на практиці, оскільки забороняє закон», - каже експерт.

 

 Другий варіант, скорочення видатків або відтермінування.

 

На думку Милованова, система продовжуватиме працювати. Люди не відчують значних змін, їх будуть відстроковувати, а пенсії та зарплати виплачуватимуть.

 

Втім, він сподівається, що Держбюджет на 2021 рік таки приймуть, хоч із запізненням

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу