КИЕВ
17:07
Брюссель
16:07
Москва
18:07
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Громади не можуть дофінансовувати ті закони, які навіть нардепи вважають популістськими, – Слобожан

18 ноября, 15:00  Экономическая  Украина

 

Впровадження бюджетної децентралізації треба продовжувати шляхом підвищення ефективності місцевих податків і зборів.  Про це заявив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан під час виступу на онлайн-форумі коаліції "Реанімаційний пакет реформ" "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса".

 

Слобожан, бюджетна децентралізація, Асоціація міст України, Реанімаційний пакет реформ, Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса,  Слобожан, бюджетная децентрализация, Ассоциация городов Украины, Реанимационный пакет реформ, Диалоги о реформах: на пути в

 

На його думку, в країні не відбулась бюджетна децентралізація, відбувся лише перший етап цієї важливої реформи, яку навіть можна розглядати, як окрему реформу. Адмінтерустрій, повноваження – це є все складові.

 

"Бюджетна децентралізація в Україні не факто не відбулась. Ми зробили перший етап, змінили формулу вирівнювання. Коли мені дзвонять міські голови і говорять про те, що у них на наступний рік бюджет розвитку складає 0,0, коли в них дефіцити, коли вони не можуть дофінансовувати ті закони, які нещодавно були прийняті і реально навіть самі народні депутати їх вважають популістськими, на виконання яких немає грошей, то про яку бюджетну децентралізацію можна говорити?", – зазначив Слобажан.

 

Директор Асоціації міст України підкреслив, що впровадження бюджетної децентралізації треба продовжувати шляхом підвищення ефективності місцевих податків і зборів. На його думку, потрібно кардинально змінити податковий кодекс. Також налагодити обмін інформацією між громадами і фіскальними органами, і якісного їх адміністрування. Зараз громади позбавлені цих ключів і не можуть впливати на місцевий економічний розвиток.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу