КИЕВ
07:51
Брюссель
06:51
Москва
08:51
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Найбільший виробник сигарет в Україні зупинив виробництво

18 октября, 12:10  Экономическая  Украина

Тютюнова фабрика «В.А.Т.-Прилуки», яка входить до міжнародної групи компаній British American Tobacco, з 11 жовтня закрила виробництво в Україні.

 

Про це йдеться в листі фінансового директора компанії Тараса Павлуся на ім'я в.о. начальника Офісу великих платників податків УКРІНФОРМ Оксани Нечепорук, - повідомляє The Page.

У зв'язку з припиненням виробництва «В.А.Т.-Прилуки» просить відкликати 25 млн акцизних марок і повернути 505 млн грн, сплачених за них.

 

Нагадаємо, раніше найбільші тютюнові компанії пригрозили виходом із України через законопроект №1049. Документ повністю перерозподіляє фінансові потоки в тютюновій галузі. Згідно з поправкою нардепа від «Слуги народу» Олександра Дубинського, компанії-виробники повинні будуть продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

 

Довідка.

На Прилуцькій тютюновій фабриці виробляли понад 10 марок сигарет, серед яких Kent, Rothmans, Pall Mall, Vogue, Dunhill, Lucky Strike, Capri і «Прилуки». Продукція компанії експортується в Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову, Азербайджан, Болгарію, Казахстан і мережі Duty Free найбільших аеропортів світу.

 

Джерело: zik.ua

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу