КИЕВ
17:42
Брюссель
16:42
Москва
18:42
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Верховна Рада прибрала із закону статтю про створення комісії з питань приватизації

11 сентября, 12:16  Экономическая  Украина

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", яким вилучається стаття про створення комісії з питань приватизації.

 

 

 

 


Ухвалення відповідного рішення в цілому з техніко-юридичними поправками підтримали 313 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.


Метою і завданнями прийняття цього закону є приведення норм закону «Про приватизацію державного і комунального майна» у відповідність до норм Конституції України.


Враховуючи вимоги статей 83, 85 та 89 Конституції України, стаття 9 Закону «Про приватизацію державного і комунального майна» вилучена, як така, що суперечить нормам Конституції України.


Згадана стаття визначала, що з метою забезпечення контролю за здійсненням приватизації з числа депутатів утворюється Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації.


Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня Верховна Рада ІХ скликання затвердила перелік і кількісний склад комітетів, а також обрала їх голів, перших заступників, заступників голів, секретарів і членів.

 

Загалом у парламенті діє загалом 23 комітети з мінімальною кількістю членів у п'ять народних депутатів і максимальною - в 34 члени. При цьому Спеціальну контрольну комісію з питань приватизації було ліквідовано ще за рішенням підготовчої депутатської групи 14 серпня.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу