КИЕВ
09:52
Брюссель
08:52
Москва
10:52
Вторник, 19 марта 2024

Новости



За позовом НАБУ суд анулював договір поставки вугілля за заниженою ціною

Апеляційний господарський суд за позовом Національного антикорупційного бюро визнав недійсною угоду про поставку державним підприємством «Вугільна компанія «Краснолиманська» вугілля за заниженою ціною посереднику ТОВ «Дантрейд ЛТД», який перепродав вугілля ПАТ «Центренерго» вже за ринковою вартістю.

 

Таке рішення 22 травня ухвалив Північний апеляційний госпсуд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

 

«Договір, за яким ДП «ВУ «Краснолиманська» поставило понад 649 тисяч тонн вугілля комерційній компанії-посереднику за заниженою ціною, визнано недійсною», - йдеться у повідомленні.

 

За інформацією НАБУ, вказаний позов подано за матеріалами досудового розслідування. Як встановили детективи, на момент укладення договору у держкомпанії «Краснолиманська» знали, що кінцевим споживачем її вугілля є ПАТ «Центренерго» (78,29% акцій належать державі). Але, як вважають у НАБУ, замість постачання напряму до схеми протиправно залучили ТОВ «Дантрейд ЛТД», якому компанія «Краснолиманська» впродовж 2015-2016 років продала 649,1 тонн вугілля за ціною, що виявилась майже на третину нижчою від ринкової на той момент.

 

«Це ж вугілля ТОВ «Дантрейд ЛТД» перепродавало ПАТ «Центренерго». Наявність посередника в схемі постачання вугілля між двома об'єктами державної форми власності була протиправною та коштувала інтересам держави, за версією слідства, 310 млн грн. Судове рішення набуло законної сили, що надає можливість держпідприємству стягнути з приватної компанії значні кошти», - додали в НАБУ.

 

 

Джерело: Слово і Діло

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу