КИЕВ
12:38
Брюссель
11:38
Москва
13:38
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Дніпропетровщина може стати лідером у розвитку переробної галузі - Скоцик

04 августа, 14:29  Экономическая  Украина

Відтепер у Аграрної партії - новий офіс у м. Кривий Ріг. Новостворену Криворізьку міську партійну організацію очолив Олександр Чекригін, депутат Криворізької районної ради. Відповідне рішення було прийнято 3 серпня на звітно-виборній конференції місцевих партійців, у якій взяв участь голова Аграрної партії Віталій Скоцик в рамках свого робочого візиту до Дніпропетровщини.

 

«У Кривому Розі - найбільшому місті України, яке не є обласним центром, у столиці промисловості країни - в нас є дуже хороша основа. Так, на останніх місцевих виборах у жовтні 2015 року у Криворізькому районі виграла Аграрна партія, набравши більш ніж 30%. У нас 11 депутатів у Криворізькій районній раді. І ми відчуваємо в собі достатньо сил, щоб працювати і на рівні міста Кривий Ріг. Обов'язково висуватимемо своїх кандидатів на вибори до Криворізької міської ради - презентуватимемо і свого кандидата на міського голову, і повний склад кандидатів у депутати. І, звичайно ж, інтенсивно готуємось до наступних парламентських виборів»,  - наголосив лідер аграріїв.

 

Віталій Скоцик провів низку зустрічей із керівниками сільськогосподарських підприємств, фермерами з Криворізького, Широківського, Апостольського, Софіївського і П'ятихатського районів, а також із представниками бізнесу, які активно розвивають у Кривому Розі переробну промисловість.

 

«Для нас немає різниці між міським і сільським виборцем. Бо кожен громадянин нашої держави має бажання жити в заможній, безпечній країні - щасливо, разом зі своєю родиною. А щоб країна стала заможною, щоб українці жили в достатку, - потрібно розвивати вітчизняну економіку. І це можливо - за рахунок одночасного розвитку сільськогосподарського виробництва та переробної галузі», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Дніпропетровщина та Кривий Ріг зокрема можуть стати для багатьох регіонів України прикладом інтенсивного економічного розвитку, який варто наслідувати, вважає лідер Аграрної партії. Так, для прикладу, минулорічні результати Кривого Рогу із залучення прямих іноземних інвестицій - 1084 млн. дол. США - справді вражають. Більш ніж половину з цих грошей (51,1%) у місті, у якому завжди домінувала гірничо-металургійна галузь, спрямували на розвиток переробних підприємств.

 

«Сировинна ніша, в яку світовий ринок свідомо заганяє Україну, неперспективна. У всіх країнах сировинні економіки падають. І коли українська влада декларує курс на нарощення експорту зерна, то робить стратегічну помилку. Справжні успіхи в економіці можливі лише завдяки розвитку галузі переробки, продажу товарів із високою доданою вартістю. Перевівши економіку з сировинної на економіку доданої вартості, за два роки зможемо збільшити ВВП держави в 2,5 рази і вийти на рівень заробітної плати в 30 тисяч грн, а також рівень пенсійного забезпечення в 24-27 тисяч грн»,  - спрогнозував політик.

 

Також голова Аграрної партії завітав до «візитівки» Кривого Рогу - на відому залізорудну шахту «Родина», що входить до складу ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат».

 

«Коли разом із шахтарями спустилися на глибину 1568 метрів, головний інженер сказав: «А тепер ідем в поля!». Виявляється, поля є і під землею! Шахтарі запевнили мене, що між ними й аграріями багато спільного, бо всі ми люди праці. Мовляв, шахтарі обробляють землю знизу, аграрії - зверху. І таким чином вся країна тримається на землі - ми будуємо економіку нашої країни і годуємо людей у цій державі. Був приємно вражений такою чіткою позицією. Вкотре впевнився, що  ми на правильному шляху!»,  - сказав Віталій Скоцик.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу