КИЕВ
07:57
Брюссель
06:57
Москва
08:57
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Позицію українців почули в МВФ - Віталій Скоцик

03 июля, 21:28  Экономическая  Украина
Виталий Скоцик

Виключення умови негайного запуску ринку землі з Меморандуму з МВФ є тактичною перемогою аграріїв.

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, коментуючи новину щодо перегляду МВФ своїх вимог стосовно ринку землі в Україні. 

«Аграріїв можна привітати з тактичною перемогою! Адже саме ми аргументовано виступили проти поспішного впровадження ринку землі. Саме ми винесли в публічну площину земельне питання. І змогли не лише завадити земельній афері в інтересах олігархів, а й вплинути на рішення Міжнародного валютного фонду», - підкреслив Віталій Скоцик.

Він нагадав, що Аграрна партія зібрала понад 3 мільйони підписів проти поспішного впровадження ринку землі, і 7 червня привезла їх під Верховну Раду. Крім того, керівництво партії зустрічалося з представниками МВФ, дипломатичними колами європейських держав та американськими політиками, щоб донести розуміння небезпеки ринку землі в нинішніх умовах і необхідність зваженої земельної реформи в Україні.

«Кілька днів тому я повернувся з третьої робочої поїздки в США, де провів низку зустрічей, присвячених земельній реформі. Під час кожної з трьох поїздок до Америки я пояснював небезпеку поспішного впровадження ринку землі в Україні, і у відповідь на мої аргументи співрозмовники змінювали свою позицію», - підкреслив Віталій Скоцик.  

Він додав, що Аграрна партія наполягає на проведенні комплексної земельної реформи.

«Ми розробили проект Закону «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року». Документ став результатом багатомісячної роботи з розробки плану комплексної земельної реформи, 16 ключових напрямків якої обговорювались під час Земельних форумів, які були організовані Аграрною партією і проходили за участі науковців, фермерів, представників місцевих громад, власників паїв в усіх регіонах України. Саме глибоку земельну реформу в інтересах народу ми будемо вважати стратегічною перемогою. А поки що боротьба триває», - переконаний лідер Аграрної партії. 

Нагадаємо, як повідомили сьогодні ЗМІ, Президент України Петро Порошенко попросив керівництво МВФ зняти питання про запуск ринку земель з порядку денного, і голова фондуКрістін Лагард погодилася. Відповідний пункт буде видалено з меморандуму.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу