КИЕВ
20:59
Брюссель
19:59
Москва
21:59
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Зрив запуску електронного декларування тягне за собою падіння гривні – Віталій Скоцик

18 августа, 19:07  Экономическая  Украина
Виталий Скоцик, Аграрная партия Украины

Фіктивний запуск системи електронного декларування відкидає Україну назад у співпраці з МВФ, а без чергового траншу фонду курс гривні почне падати. На кінець року девальвація може становити 10%.

Такий прогноз дав голова Аграрної партії України Віталій Скоцик під час візиту у Запорізькій області.

 

За його словами, запуск системи е-декларування без відповідних сертифікатів зриває співпрацю з МВФ та відкидає Україну назад в отриманні безвізового режиму із ЄС.

 

«Це ключова проблема і в зовнішньополітичному, і в економічному напрямку, яка відкинула країну на кілька місяців назад. Дефіцит державного бюджету на початок серпня цього року, порівняно з серпнем минулого, зріс у 17,7 раза. Заплановані 1,6 млрд від МВФ - це була сума, яка мала перекрити дефіцит бюджету», - підкреслив політик.

 

Наслідком затримки співпраці з МВФ в умовах падіння економіки стане девальвація національної валюти, - прогнозує він.

 

«На жаль, девальвація пропорційна падінню економіки. Психологічний бар'єр у 25 грн. за долар ми вже пройшли. Якщо рік ми почали з економікою в 83 мільярди доларів, і вона впаде на 10%, то відповідно і знизиться курс гривні - до 27,5-28 грн. за долар на кінець року».

 

Нагадаємо, 15 серпня відбувся запуск роботи системи е-декларацій у тестовому режимі, оскільки Державна служба спеціального зв'язку не надала системі сертифікації. На думку Віталія Скоцика, повноцінну роботу системи було зумисне зірвано. Багатьом чиновникам усіх рівнів невигідно, щоб система електронних декларацій запрацювала по-справжньому, оскільки вона виявить невідповідність їхніх офіційних зарплат і реальних статків.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу